Waarom voor steunkousen kiezen?

Steunkousen zijn speciale kousen, die bovendien ook nog eens elastisch zijn. Vooral mensen met bijvoorbeeld spataderen, trombose of vocht in de benen gebruiken deze kousen om verdere verspreiding te voorkomen. Maar ze worden ook gebruikt om cellulitis tegen te gaan en af te slanken. Nog meer informatie nodig? Die vind je hieronder:

Maar wat doen die steunkousen precies?

Mensen die steunkousen dragen, hebben last van vocht in de benen of voeten. Dit zorgt voor een verdikking van het weefsel. Vaak komt dit voor in de onderbenen en dat vocht kan niet worden afgevoerd. Maar de steunkousen drukken het bloed in de aders weer naar boven. Het kan de benen verlaten in de richting van het hart. Door met een kous druk uit te oefenen op de bindweefsels van je benen krijgt het vocht niet de kans om uit de bloedvaten te komen en blijft je been dus slank.

Voor wat worden steunkousen allemaal gebruikt ?

Er zijn verschillende redenen om steunkousen te gebruiken:

  • Wanneer je een opstapeling van vocht in je benen hebt.
  • Wanneer je spataderen hebt.
  • Wanneer je een trombosebeen hebt.
  • Tijdens een zwangerschap

Om cellulitis tegen te gaan, kan je ook speciale kousen dragen. Dankzij een innoverende masserende stof worden vrijwel alle toxines verwijderd waardoor de huid opnieuw glad voelt en tegelijkertijd centimeters van de buik, heupen en dijen wegsmelten. De compressie van de leggings stimuleert de bloedsomloop en houdt je benen dus mooi en gezond.

Welke kousen zijn er en hoe gebruik je ze het best?

Je vindt steunkousen terug in allerlei maten, zowel korte als lange kousen. De meesten die worden voorgeschreven zijn kousen tot op de knie, AD-kousen. Lange kousen reiken tot aan de lies en worden AG-kousen genoemd. Het voordeel van lange kousen is dat ze genoeg druk geven aan het bovenbeen. Een minder kantje is dan weer dat ze makkelijk afzakken en voor huidklachten zorgen in de plooi van je been.

Jammer genoeg zijn de kousen niet de makkelijkste om aan - en uit te trekken. Vooral kousen met een hoge drukklasse zijn soms moeilijk om aan te doen, vooral voor oudere mensen. Een goede zet is om anderen te vragen om te helpen.