Je tattoo verzorgen in de zomer? Dat doe je zo.

De zomer is in het land en dat betekent waarschijnlijk ook voor jou de nodige poolparties en lekker zonnen op het strand. Maar hoe bescherm je je dierbare tattoos eigenlijk tegen de zon en dat zwembadwater?

Allereerst even dit: het blijft altijd belangrijk om je tattoos eens zo goed te verzorgen tijdens de zomerperiode. Niet alleen als je je kunstwerkje pas hebt laten zetten, dus.

Bovendien zijn er meer momenten dan je denkt, waarbij je je tattoo aan te veel zon blootstelt. Een namiddag terrasjes doen met vrienden bijvoorbeeld, of zelfs je linkerarm tijdens het rijden met de wagen.

WAAROM BESCHERMEN EIGENLIJK?

Wel, net zoals iedereen loop je allereerst het risico risico om je huid te verbranden bij een overdosis uv-stralen. Maar bij tatoeages kan dit bekekenen dat je er blaasjes op krijgt. Bovendien zal je al snel merken dat de inkt op je huid begint te vervagen en de tattoo er ‘oud’ uitziet. En geloof ons, dat vervagen gebeurt al heel snel, als je je voorzorgen niet neemt.

Dit alles komt doordat de pigmenten gebroken worden in kleinere stukjes, die makkelijker door het lichaam zelf worden afgevoerd door het immuunsysteem.

Daarnaast kunnen tattoos huidkanker camoufleren tijdens een controle bij de dermatoloog.

Als je je bijzondere tattoos in topvorm wil houden en kanker wil vermijden, is extra aandacht tijdens de zonnigste maanden superbelangrijk.

HOE BESCHERMEN TEGEN DE ZON?

Allereerst zorg je dat je huid goed gehydrateerd is. Ga je die dag zonnen, gebruik dus ’s ochtends zeker een goede vochtinbrengende en voedende crème, die de poriën niet verstopt. Maar eigenlijk moet je dit elke dag van het jaar doen.

  • Hou je tattoos om te beginnen zoveel mogelijk uit de zon. Simpel eigenlijk. Een hele namiddag zonnekloppen is dus écht een no go.
  • Smeer je tatoeages (en met uitbreiding je hele lichaam) in met een degelijke zonnecrème met een hoge factor. Ga minimaal voor een factor 30, maar ideaal richting factor 50.
  • Laat je tattoo regelmatig even afkoelen. Ga uit de zon, besprenkel het met wat water of leg er een handdoek over. Daarna wel altijd terug insmeren!

GOESTING IN EEN EXTRA TATTOO TIJDENS DE ZOMERMAANDEN?

Dat kan. Maar plan dit dan wel goed in, in functie van je feestjes en vooral reizen. Want de eerste twee à drie weken na het zetten van een tattoo moet je écht volledig uit de zon en het zwembad blijven. Je hebt namelijk een open wonde, die goed moet genezen. Chloor- en zeewater zorgt dan voor een blootstelling aan bacteriën en andere narigheden. Chloor zelf zal bovendien voor irritaties en uitdroging van de wonde zorgen.

Geen stranddagjes dus dan. En dat zou zonde zijn als je net dan naar het buitenland trekt!

Sinds kort hebben we in het gamma van onze online apotheek het merk Carl & Johan toegevoegd. Een merk dat zich specialiseert in verzorgingsproducten voor personen met een tattoo.

Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een geschenkbon ter waarde van €5 bij aankoop van €50!