Proteinedieet: principe

Een proteïnedieet is een laag calorische afslankmethode die de opname van koolhydraten en vetten zo veel mogelijk wil beperken. Na ongeveer 2 dagen heeft het lichaam zijn suikerreserves opgebruikt en gaat het uit zijn vetreserves energie halen. Dit resulteert in natuurlijkeverbranding/ketose. Het praktisch gevolg van deze ketose biedt een dubbel voordeel:

  • Het hongergevoel verdwijnt einde dag 2, begin dag 3.
  • Er ontstaat een gevoel van bijkomende energie; algemeen welzijn.

Daarnaast verzekert de aanwezigheid van proteïnen in onze proteïnemaaltijden niet alleen het behoud van uw spiermassa, wat essentieel is voor esthetische redenen, maar stimuleert tevens de elasticiteit van de huid om het volumeverlies te compenseren. Indien u het aantal maaltijden per dag respecteert dan garandeert een proteïnedieet dat u zal ‘afslanken in schoonheid’. In tegenstelling tot de meeste diëten zorgt een proteïnedieet voor een zéér snel gewichtsverlies; een onmiddellijk resultaat. U kan in 14 dagen zelfs tot één confectiemaatverliezen.

Klik hier hoe je een proteïnedieet in de praktijk toepast.

Gewicht verliezen zal je met een proteïnedieet zeker doen, maar het is eveneens belangrijk om de klik in je hoofd te maken richting evenwichtige, uitgebalanceerde gezonde voeding, als je niet wil dat de kilo's er weer onmiddellijk bijkomen.

Bij iedere bestelling van proteïneproducten krijgt u een handige brochure mee, om u te helpen uw dieet zo goed mogelijk te volgen.