Een proteïnedieet in de praktijk

Een proteïnedieet bestaat uit 3 fasen: Fase I: de strikte fase, Fase II: de gematigde en Fase III: de overgangs- en stabilisatiefase

Fase 1: de strikte fase (klik hier voor meer info)

In deze fase verlies je het meeste gewicht. Je eet enkel de speciale maaltijden, gecombineerd met groenten die in deze fase van het dieet zijn toegestaan. In deze fase van het dieet mag je 5 à 6 maaltijden of snacks per dag eten. Bij een hongergevoel of bij lichte sportinspanningen mag u 1 extra maaltijd of snack nuttigen zonder dat dit enige negatieve invloed heeft op uw gewichtsverlies. Vermijd in elk geval van honger te lijden!

In principe blijft u in Fase 1 tot u minimum 60% van uw gewenst gewichtsverlies bent afgeslankt. Tevens adviseren we in gelijk welke fase van uw proteïnedieet 1,5 à 2 liter water te drinken om alle afvalstoffen te verwijderen en een optimale vetverbranding te consolideren.

Fase 2: de gematigde fase (klik hier voor meer info)

In deze fase wordt het middag- OF avondmaal vervangen door een stukje mager vlees, vis of gevogelte. We raden u aan om in deze fase te blijven tot u 80% van uw gewenst gewichtsverlies bent afgeslankt.

Fase 3: de overgangs- en stabilisatiefase (klik hier voor meer info)

De overgangsfase is de onontbeerlijke schakel tussen de afslankingsfase en de terugkeer naar een gevarieerde en evenwichtige voeding. Tijdens deze fase gaat men de niet-toegelaten producten van Fase 1 & 2 stapsgewijs terug invoeren. Het aantal speciale proteïnemaaltijden zal hierdoor progressief verminderen. Uiteindelijk zal u in deze fase 100% van het door u vooropgestelde gewichtsverlies bereiken.

In de stabilisatiefase bent u niet meer op dieet. Het is belangrijk het behoud van uw ‘nieuw’ gewicht te verzekeren.

Bij iedere bestelling van proteïneproducten krijgt u een handige brochure mee, om u te helpen uw dieet zo goed mogelijk te volgen.