Anti-veroudering: tips voor een mooie huid

Wanneer je een jaartje ouder wordt en stilaan de 40 bereikt, verliest je huid elasticiteit en duiken er rimpels op. Niet echt een heuglijke gebeurtenis, maar kan je de veroudering tegengaan? Wij geven je de nodige informatie en tips.

Vroeg of laat wordt iedereen geconfronteerd met veroudering, de eerste tekenen van ouderdom zie je meestal eerst aan je huid. Onze huid is dan ook extreem gevoelig en kwetsbaar. Tussen de 40 en 50 jaar kunnen de eerste rimpels,kraaienpootjes en vlekken verschijnen. Je huid verliest z'n elasticiteit, wordt dunner en verliest z'n glans. Je huid biedt minder weerstand dan vroeger en is gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Aan dit fenomeen kunnen we helaas niets veranderen, want veroudering is nu eenmaal een natuurlijk proces.

Maar niet iedereen krijgt evenveel rimpels, dat is eerder genetisch bepaald. Hoe vroeg de veroudering van je huid begint en hoe sterk deze zal zijn, dat wordt erfelijk bepaald. Maar ook andere factoren spelen hierin mee, bijvoorbeeld blootstelling aan de zon en of je al dan niet rookt.

Hoe kan je huidveroudering tegengaan?

Om te vermijden dat je huid haar elasticiteit verliest en rimpels opduiken, moet de huid gevoed worden en moeten tekorten gecompenseerd worden voordat de tekens van veroudering in het oog springen. Dan is anti-age verzorging een goede oplossing. De verzorging beschermt je huid, hydrateert en de regeneratie wordt gestimuleerd. Deze verzorging wordt aangeraden door dermatologen en bestaat uit 3 stappen: je begint met een goede dagcrème, die je huid de hele dag beschermt. Voor je 's avonds naar bed gaat, smeer je een nachtcrème op je gezicht. Want de crème moet de verschillende vormen van veroudering aanpakken en de huid diepgaand revitaliseren. Zo worden je gelaatstrekken strakker en verzachten rimpels en lijntjes. Ten slotte, breng je een serum aan dat de huid zachter en steviger maakt vanaf het moment dat je hem aanbrengt. Serums zijn namelijk ideaal om de plekken te behandelen waar de meeste rimpels zitten.

Begin vroeg met smeren

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met huidverzorging, je start dan ook best rond je dertigste. Wat je zeker moet onthouden bij het uitkiezen van de juiste producten, is dat ze je huid moeten hydrateren, beschermen en van zuurstof voorzien. Kies dus voor een assortiment van producten die hun opdracht correct vervullen en je huid verwennen. Je vindt allerlei soorten producten, denk maar aan een peeling, maskers, ...Zolang ze het verouderingsproces maar vertragen en je huid gevoed houden.

Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een geschenkbon ter waarde van €5 bij aankoop van €50!